top of page

Even voorstellen:
Raad van Toezicht 

19 december 2023
Richard Adamowicz.jpg

Vanaf 1 januari 2024 is het noodzakelijk dat ook kleine zorgorganisaties zoals Resultaat Plus een Raad van Toezicht aangesteld hebben. Wij zijn zeer verheugd dat we drie goede en enthousiaste leden hebben gevonden die dit samen met bestuurder Sietske Pallandt willen vormgeven. In dit artikel stellen we de leden aan u voor!

 

Richard Adamowicz

Richard Adamowicz gelooft in kleinschalige woonzorg en gezinsbegeleiding die uitgaat van mogelijkheden van het individu. Hij is van mening dat Resultaat Plus duidelijk is in welke expertise ze in huis heeft en daarmee helder in welke, op maat gerichte, dienstverlening geboden kan worden. “Vanuit mijn rol als voorzitter van de Raad van Toezicht wil ik graag een bijdrage leveren aan het nog beter laten functioneren van Resultaat Plus. Vanuit mijn achtergrond als directeur eigenaar van een landelijke Arbodienst, zit mijn expertise in het optimaal laten functioneren van een organisatie met specifieke kennis op terrein van human resources. Daarnaast wil ik een sparringpartner zijn voor Sietske. Ik kan mezelf typeren als een bevlogen betrokken toezichthouder met een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor.

 

Grazia van der Ven

Met een frisse blik en ervaring vanuit de ouderenzorg ligt de nadruk van Grazia van der Ven binnen de RvT op de cliënten. “De bevlogenheid van Sietske maakt dat ik voor deze organisatie heb gekozen. Ik gun Sietske en daarmee de organisatie een stevige basis zodat er met een positieve blik naar de toekomst gekeken kan worden. Ondersteuning bieden vanuit positiviteit, kijkend naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen vind ik krachtig. Ik omarm de '+' en denk dat de organisatie daarmee het verschil kan maken in de regio.”

Coen Cransveld

Met zijn financiele achtergrond en jarenlange ervaring als toezichthouder hoopt Coen Cransveld van meerwaarde te kunnen zijn voor de RvT van Resultaat Plus. “Ik vind het mooi dat mensen vanuit hun hart goede zorg willen aanbieden. Naast financiële expertise heb ik brede ervaring binnen de zorgsector, zowel care als cure, onder meer op het gebied van systemen, digitalisering, vastgoed of zorgverkoop. Ik kom het beste tot mijn recht in een open en enigszins informele sfeer waar toezichthouders en bestuur als een team, elk vanuit hun eigen rol functioneren.”

Waarom een Raad van Toezicht?

De RvT houdt toezicht op het bestuur van de organisatie, treeds op als werkgever en staat de bestuurder met raad terzijde. De bestuurder legt intern verantwoording af aan de RvT. Vanaf 1 januari 2024 is iedere zorgorganisatie verplicht een Raad van Toezicht te hebben aangesteld. Dit is vastgelegd in de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza). Met de Wtza krijgt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) meer zicht op zorgaanbieders en hun kwaliteit van zorg. Daarnaast is het doel dat zorgaanbieders zich nog sterker bewust worden van de (kwaliteits-)eisen waaraan ze moeten voldoen.

bottom of page